fbpx Skip to main content

Bæredygtighed hos Løvtag

Løvtag er skabt ud fra en drøm om at få endnu flere til at opdage, hvor fantastisk et sted skoven er. Vi tror, at vi mennesker passer langt bedre på naturen, hvis vi får et tættere forhold til den.

Derfor er spørgsmålet om bæredygtighed en naturlig del af alt, vi gør. Turisme kan formentlig aldrig blive 100 % bæredygtigt, men vores mål er at komme så tæt på som muligt.

Her på siden kan du se nogle eksempler på, hvordan vi arbejder med bæredygtighed.

Vi passer på skoven

Vores hytter kan kun bygges i skovområder, der ikke er naturbeskyttede, og hvor alle træerne i princippet må fældes. Løvtag er med til at til at gøre skoven rentabel som naturområde og derved beskytte den mod traditionel skovdrift.

Vi holder skoven så naturlig som muligt. Væltede træer og nedfaldne grene får lov at ligge og forgå naturligt. Det skyldes, at insekter og andre dyr, som er vigtige for biodiversiteten, trives bedst i rådne træstammer.

Vi bygger med omtanke

Vores hytter er bygget omkring træet og bæres af stolper. Det sikrer, at træet ikke tager skade og kan fortsætte med at vokse. Vi bruger skruefundamenter, som er nænsomt skruet ned i jorden, så træets rødder ikke tager skade.

Langt de fleste af vores byggematerialer er miljøcertificerede. For eksempel er træet Thermowood, og skruefundamenterne fra Fremtidens Fundament er delvist lavet af genanvendt stål.

Vi forbruger med omtanke

Elektriciteten i hytterne kommer udelukkende fra vedvarende energikilder, og vi har truffet mange små valg, som tilsammen bidrager til at sænke vores aftryk: Køkkenruller og toiletpapir er genbrugspapir, kaffen er fra stempelkande frem for kaffekapsler, vi bruger LED-pærer, vi bruger et absolut minimum af papir mv.

Vi prioriterer underleverandører, som tænker på samme måde. Fx Kruse Vask, som arbejder meget målrettet med at minimere deres el- og vandforbrug, når de vasker linned.

Vi støtter lokalområdet

Løvtag drives i det daglige af et lille team af ansatte fra lokalområdet. Den morgenmad og brunch, vi tilbyder, er sammensat af varer fra lokale producenter og butikker (bager, slagter, købmand, æblemosteri mv.). Endelig anbefaler vi vores gæster at gøre brug af lokale restauranter og caféer.

Samarbejdet med lokale leverandører bidrager både til at mindske vores CO2-aftryk fra transport og til at udvikle lokalsamfundets økonomi.

Vi støtter Verdens Skove

Der er grænser for, hvor langt vi kan nå på egen hånd, og derfor har vi valgt at støtte organisationen Verdens Skove, som arbejder for, at skove i hele verden bliver forvaltet socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt.

Vi støtter både med løbende donationer og ved at gøre reklame for Verdens Skove på vores platforme. Hvis du også har lyst til at kæmpe for mere skov i verden, kan du støtte Verdens Skove her.

Hvordan kan du bidrage?

Som gæst i Løvtag kan du gøre en forskel ved fx at affaldssortere i de dertil indrettede affaldsspande i køkkenet. Hvis det bliver varmt i hytten om sommeren, kan du køle den ned ved at åbne vinduer og luger frem for at benytte varmepumpen som aircondition. Tænk også over, hvordan du kan mindske dit aftryk på skoven ved fx at holde dig til stierne og ikke skære i træernes bark.

Du kan også støtte Verdens Skove ved at købe en af deres lækre muleposer, når du booker dit ophold.

Endelig håber vi, du vil fortælle dine venner, at skoven er et helt fantastisk sted, som vi skal passe rigtig godt på.