Skip to main content

Skoven

Af de 8,300 dyreracer, vi kender, er 8 procent uddøde og 22 procent i fare for at uddø – Verdensmål 15: Livet på land.

Når du overnatter i Løvtags hytter, har vi selvfølgelig gjort vores bedste for, at du får en behagelig og luksuriøs oplevelse i hytten; men skoven har vi bevaret som et rustikt landskab, hvor faldne træer får lov til at forgå naturligt. Det har vi valgt, da der er insekter og plantevækst, der trives bedst i rådne træer.

Vi beder også alle vores gæster om at passe på skoven og ikke smide affald andre stedet end i de synlige containere til affaldssortering.

Hytten

Økonomisk vækst og bæredygtig udvikling kræver, at vi hurtigst muligt reducerer vores fodaftryk på naturen – Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Vi har anvendt det svanemærkede TermoWood til størstedelen af byggeriet, og det særlige skruefundament, der stammer fra Fremtidens Fundament, er produceret af 75% genbrugsmetal. De træer, som hytterne er bygget skånsomt rundt om, bærer ingen vægt og kan på den måde leve videre som en del af hytterne. Hytterne bliver opvarmet af en luft til luft varmepumpe, der er slukket som sommeren og derfor ikke kan anvendes som air-conditioner.

Lokalsamfundet

Mens den globale økonomi forsætter med at komme sig, ser vi en beskæftigelsesrate, der ikke vokser hurtigt nok – Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst. 

Vi arbejdede sammen med en masse kompetente folk, da vores hytter skulle bygges, og både håndværkere og entreprenør er fra området omkring Mariager Fjord. Det er også folk fra lokalområdet, der står for rengøring og vedligeholdelse af hytten. Vi håber, at vores gæster er interesseret i at støtte lokalområdet og anvende restauranterne samt handle lokalt i stedet for at bringe mad med hjemmefra.